Pojarul în timpul sarcinii și riscul de naștere prematură

Spread the love
Sursă foto: https://www.stelizabeth.com

Pojarul, o boală virală comună poate fi periculoasă pentru persoanele de toate vârstele, dar virusul poate reprezinta o amenințare deosebită pentru femeile gravide. Această amenințare a fost clar ilustrată într-un studiu recent, care detaliază cazul unei femei de 27 de ani din Anglia și care a contactat virusul în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. Aceasta a avut nevoie de  cezariană în regim de urgență pentru a salva viața bebelușului.

Problemele care apar din cauza oricărei infecții respiratorii sunt mai grave la femeile gravide, pentru că sistemul imunitar se află într-o stare naturală suprimată. Femeia a avut o erupție ușoară în timpul celei de-a 32-a săptămâni de sarcină. Ea a spus medicilor că s-a confruntat, de asemenea, cu o durere în gât și febră. Erupția cutanată a apărut pentru prima oară pe mâini, după care s-a răspândit pe față. Pe măsură ce boala s-a înrăutățit, medicii au observat că erupția ei s-a răspândit pe piept, spate și abdomen.

Femeile însărcinate care nu au primit vaccinul pentru pojar, așa cum  fost cazul femeii din Anglia, prezintă un risc crescut de boli grave și complicații ale acestei boli. Cercetătorii au observat, de asemenea, că simptomele pojarului în timpul sarcinii sunt legate de un risc crescut de pneumonie, precum și de un risc ridicat de naștere prematură sau avort spontan.  

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *