Aditivul alimentar care poate provoca probleme ale tractului gastrointestinal

Spread the love
Sursă foto: https://www.cbhs.com.au/

Nanoparticulele cu dioxid de titan conțin un aditiv comun, E171, utilizat ca agent colorant în multe produse. Până în prezent, siguranța aditivului a fost pusă sub semnul întrebării, dar noile cercetări efectuate pe șoareci au descoperit dovezi că această substanță ar putea face intestinul mai sensibil la boli. E171 este un aditiv alimentar pe care producătorii îl utilizează pentru a albi diverse produse, inclusiv guma de mestecat, glazura tortului și bomboanele.  

Franța, de exemplu, va interzice utilizarea E171 în produsele alimentare începând cu anul viitor, din cauză că aditivul ar putea genera probleme de sănătate. Cercetarea, care a apărut recent în rapoartele științifice, a legat consumul de E171 de formarea de tumori de cancer de colon. Mai mult, un studiu în vitro, publicat în revista Environmental Science, a constatat că E171 poate duce la modificarea funcției normale a celulelor, ceea ce ar putea însemna că substanța poate deteriora mecanismul de auto-protecție al intestinului.

“Există dovezi tot mai multe că expunerea continuă la nanoparticule are un impact asupra compoziției microbiotei intestinului și, din moment ce microbiota este un pazic al sănătății noastre, orice modificare a funcției sale are o influență asupra sănătății generale”, a declarat dr. Chrzanowski.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *