Alimentație preșcolari
Meniul copiilor la aceasta vârsta trebuie să fie cât mai variat deoarece copilul preșcolar este foarte activ. Însa, necesarul zilnic de calorii trebuie oferit in mod echilibrat sub forma de proteine, lipide și glucide. Nu trebuie să lipsească lichidele, cât și un aport substanțial de vitamine și minerale.
Preșcolarul trebuie să consume cinci mese zilnic, din care trei principale:
MIC DEJUN
Se serveste in jurul orei 9.00
Poate contine suc proaspat, cereale integrale (ovaz, fulgi porumb), lapte, iaurt, sufleuri de legume la cuptor, brânzeturi slabe
La această vârsta nu sunt recomandate mezelurile sau dulciurile la micul dejun
PRANZ
Se serveste in jurul orei 13.00
Poate conține supe, preparate pe bază de orez, legume, carne, prajituri de casa cu un conținut redus de zahar și cacao
CINA
Se serveste in jurul orei 19.00
Poate contine supe, paste, sufteuri, fructe
Atenție, gustările dintre mese nu sunt echivalente cu un desert, ci cu un aport de produse sanatoase!