Intervențiile chirurgicale pot bloca apariția convulsiilor la persoanele care suferă de epilepsie

Spread the love
Sursă foto: https://www.neurologyadvisor.com

Peste 3 milioane de persoane din S.U.A suferă de epilepsie. Aproape o treime din persoanele diagnosticate cu această boală se confruntă cu apariția convulsiilor, în ciudă faptului că urmează tratamente cu diverse medicamente. Oamenii de știință de la Centrul Medical al Universitătii Vanderbilt (VUMC) care au studiat 15 persoane cu epilepsie în lobul temporal, au descoperit că în urma unei intervenții chirurgicale, pacienții au prezentat îmbunătățiri în rețelele cerebrale. Rețelele creierului sunt importante pentru menținerea creierului treaz.

“Este important să ne dăm seamă că, de-a lungul timpului, convulsiile duc la probleme ale rețelei cerebrale care pot fi legate de deficitele cognitive observate la pacienții cu epilepsie. Noile noastre rezultate arată că o anumită activitate a rețelei creierului se poate îmbunătăți cu ajutorul unei intervenții chirurgicale”, a spus dr. Englot.

Deși convulsiile încep în lobul temporal, epilepsia poate afecta conexiunile în regiuni ale creierului indepărtat. Aceste constatări evidenţiază motive posibile pentru probleme cognitive inexplicabile, cum ar fi deficitul de atenție și concentrare. Intervenția chirurgicală poate reprezenta o variantă eficientă pentru persoanele care continuă să aibă convulsii, în ciuda tratamentului cu diverse medicamente.

Sursă: https://medicalxpress.com/news/2019-05-brain-network-epilepsy-patients-surgery.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *