Implantul electronic dezvoltat în China care poate trata diverse tipuri de dependență

Spread the love
Sursă foto: https://www.tekedia.com

Oamenii de știință din China au dezvoltat o tehnică de stimulare cerebrală profundă (DBS), pentru a ajuta persoanele care se luptă cu dependenţele.  Procedura a născut controverse în lumea medicală, fiind văzută de mulţi specialişti ca fiind prea periculoasă. Pe de altă parte, unii specialişti sunt de părere că stimularea cerebrală profundă cu ajutorul unor implanturi poate reprezenta o soluţie pentru tratarea Alzheimerului sau a depresiei.

În cadrul experimentului, medicii au aplicat un implant electronic în creierul unui pacient depedent de metamfetamină. Aceştia susţin că procedura a avut  rezultate pozitive uimitoare. În urma terapiei, pacientul supus procedurii experimentale a declarat că dispozitivul electric i-a controlat starea de fericire, furie, tristeţe sau bucurie.

Criticile faţă de stimularea cerebrală profundă vin din mai multe direcţii. Astfel, unii cercetători sunt de părere că procedura ridică riscuri în ceea ce priveşte integritatea creierului, prin apariţia hemoragiilor şi infecţiilor sau a altor efecte asupra sănătăţii. Pe de altă parte, alți specialiști sunt de părere că nu s-a stabilit încă relaţia dintre aplicarea tehnicii şi dependenţa de droguri, testele pe animale oferind rezultate neconcludente.

Sursă: https://futurism.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *