6 remedii rapide în cazul arsurilor

Spread the love

 

Sursă foto: https://southcoastsun.co.za
Sursă foto: https://southcoastsun.co.za

 

Arsurile cu ulei inchins,  cu abur sau cu apă fiebinte, dacă nu sunt profunde, se pot trata cu cateva soluții care se găsesc în orice casă. Utilizarea asa-numitelor remedii naturite trebuie făcută însă cu precauție. Iata câteva dintre acestea:

1.Apă rece

Expunerea zonei afectate sub un jet de apă rece poate ameliora efectele arsurii. Pentru a avea efect, expunerea trebuie făcută pe o perioada de cateva minute (5-10 min). Apoi, locul se acoperă cu o fasă sterilă.

2. Cartoful crud

Cartoful crud poate trata arsurile minore ale pielii datorita proprietatilor sale anti-iritante și calmante. Acesta va atenua durerea, dar nu este un remediu de lunga durata.

3.Oțetul

Otetul are propieteti antiseptice. Orice tip de oțet trebuie diluat cu apă (50% oțet, 50% apa), iar soluția astfel obținută se aplică pe arsură. Zona afectată se menține în contact cu oțetul diluat mai mult timp. Se poate aplica peste arsură si o fașă sterilă cu acest lichid.

4.Frunze de patlagina

Frunzele de patlagina sunt bogate in agenți anti-inflamatorii, antimicrobieni și antihemorragici. Acestea se spală, se strivesc și apoi se așează pe arsură

5.Sarea

Este una dintre cele mai folosite remedii. Dar , atenție, nu posedă proprietăţi antiseptice în adevăratul sens al cuvântului, fiindcă există unele microorganisme care pot trăi în soluţii concentrate de sare. Ea are proprietatea de a scoate apa din ţesuturi şi prin această deshidratare, împiedică activitatea microorganismelor şi enzimelor. Asadar, remediul cu sare nu este indicat pentru arsursurile in zonele sensibile deoarece există risc de infectare. De retinut este faptul că sarea reuseste să nu provoace asa-numitele băsicute după arsură, insă poate genera infecții.

6. Mierea

Mierea are proprietăți pentru dezinfectarea rănile și poate ajuta la vindecarea arsurilor.

Toate aceste posibile remedii se pot aplica pentru arsurile ușoare (gradul I), pentru celelalte (gradul II, III și IV) trebuie să vă prezentați de urgență la medic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *