Nanoparticulele, terapie revoluționară în tratarea cancerului

Spread the love
Sursă foto: https://www.ethz.ch
Sursă foto: https://www.ethz.ch

 

Conform ultimeleor descoperiri, o nouă terapie pentru tratarea cancerului, care utilizează nanoparticule pentru a furniza o terapie combinată împotriva celulelor canceroase ar putea revoluționa metodele de tratare a cancerului.  Nanoparticulele sunt acele particule care au două sau mai mult de două dimensiuni și au mărimi de la 1 la 100 nm (nanometri). Aceste particule au proprietăți fizice și chimice speciale, comparativ cu materialele brute de bază din care au provenit aceste nanoparticule; aceasta se datorează suprafeței mari de contact pe care o posedă și efectelor care au loc la nivel cuantic și care sunt rezultatul structurilor electronice specifice respectivelor nanoparticule. Acestea din urmă sunt utilizate în multe domenii, precum electronica, fotochimia, biomedicina și chimia. De asemenea, utilizarea de nanoparticule pentru a obține medicamente care să acționeze direct pe tumoare reprezintă unul din cele mai mari proiecte de cercetare în tratarea cancerului.

În timp ce docetaxelul este utilizat pentru tratarea multor tipuri de cancer, toxicitatea acestuia poate duce, de asemenea, la efecte secundare grave pentru pacienții ale căror tumori sunt rezistente la substanțe chimice.

Deoarece nanoparticulele dezvoltate de cercetători pot livra medicamentele direct pe tumori, aceste riscuri sunt mult mai reduse.

„Am găsit o modalitate de a rezolva această problemă legată de toxicitate și care să permită acestor două medicamente să fie utilizate într-o combinație foarte puternică”, a declarat dr. Pshezhetski.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180810/New-combination-therapy-for-cancer-cells-could-soon-be-a-reality.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *