Beneficiile uimitoare ale uleiului de rozmarin asupra memoriei

Spread the love
Sursă foto: https://www.organicfacts.net

Așa cum arată rezultatele unui studiu prezentat la conferința anuală British Psychological Society, cercetătorii au descoperit că uleiul esenţial de rozmarin are efecte impresionante asupra memoriei. Mai mult decât atât, s-a constatat că acesta creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75%.

Cercetarea a scos în evidenţă faptul că îmbunătăţirea memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred că efectele pozitive ar putea fi provocate de o influenţă chimică. Cercetătorii susţin că descoperirea are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 66 de participanţi împărţiţi în două grupuri. Un grup a fost lăsat să aştepte într-o sală cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să stea într-o cameră fără un miros aparte. După un anumit timp de aşteptare, subiecţii au fost rugaţi să realizeze o serie de teste de memorie ce includeau ascunderea unor obiecte, regăsirea lor mai târziu sau alte sarcini precum cele în care voluntarii trebuiau să îşi amintească să le dea cercetătorilor un anumit obiect într-un anumit moment. Rezultatele au arătat că uleiul esenţial de rozmarin a crescut cu peste 70% şansele ca subiecţii să îşi amintească anumite detalii.

Cercetătorii au constatat că participanţii din grupul care a fost expus la mirosul de rozmarin nu numai că au rezolvat mai bine sarcinile, dar aveau şi un nivel mai crescut de eucaliptol, un compus din uleiul esenţial de rozmarin despre care se ştie că influenţează sistemele chimice din corp, îmbunătăţind funcţiile cerebrale.

Sursă: https://www.snopes.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *