Noul dispozitiv de detectare a trombozei venoase

Spread the love
Sursă foto: https://www.clinicaladvisor.com
Sursă foto: https://www.clinicaladvisor.com

 

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Viena au dezvoltat un nou model pentru prezicerea trombozei venoase. Acest model este utilizat pentru a calcula riscul unei astfel de afecțiuni.

Potrivit cercetătorilor, pacienții care suferă de cancer prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta tromboză venoasă și embolie pulmonară. În plus, calitatea vieții pacienților este afectată în mod negativ de simptomele trombozei sau embolismului pulmonar. În principiu, astfel de tromboze pot fi prevenite de anticoagulante, dar riscul variază foarte mult între diferite grupuri de pacienți, de la 1% la mai mult de 20%.

“Acest model ne permite să identificăm în mod specific pacienții cu risc crescut, să îi informăm despre risc și să îi protejăm împotriva acestor afecțiuni”, a afirmat dr. Ingrid Pabinger de la Universitatea de Medicină din Viena.

Noul dispozitiv este foarte simplu și poate fi folosit oriunde. Este compus din doi parametri și anume, atribuirea unui grup de risc pentru cancer pe baza tumorii primare și a parametrului de laborator, disponibil în fiecare spital. Utilizând acești doi parametri, este posibil să se poată face o predicție individuală pentru primele șase luni după diagnosticarea cancerului.

“Acest model este foarte simplu de utilizat: medicii oncologi pot folosi fie nomogramă, fie instrumentul electronic de calcul bazat pe web care poate fi accesat prin intermediul MedUni Vienna. În doar câteva secunde, acest lucru poate prezice dacă un pacient este predispus să dezvolte tromboză venoasă sau embolie pulmonară “, a competat dr. Pabinger.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180711/Researchers-develop-new-model-for-predicting-cancer-associated-venous-thrombosis.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *