A fost descoperită cauza alergiilor la căpșuni

Spread the love
Sursă foto: https://www.davidlebovitz.com
Sursă foto: https://www.davidlebovitz.com

 

Potrivit statisticilor, incidența alergiilor alimentare a crescut în ultimele decenii: afectează aproximativ 4% din populația adultă și 5% sută dintre copii. Tomatele (Solanum lycopersicum) și căpșunile (Fragaria x ananassa) pot provoca reacții alergice datorate prezenței diferitelor proteine ​​alergene. Deosebit de importante sunt proteinele care seamănă cu alergenul primar din polenul de mesteacăn și din cauza acestei similitudini, pot provoca alergii alimentare la polen de mesteacăn. Aproximativ 1,5% din populația din Europa de Nord și pană la 16% din Italia este afectată de alergii.

Simptomele unei reacții imunologice la căpșuni sau roșii pot afecta pielea (urticarie sau dermatită), pot irita membranele mucoase și pot declanșa, de asemenea, dureri abdominale.

Studii anterioare au descoperit că există multe proteine, ​​atât în ​​căpșuni, cât și în roșii, care pot provoca reacții alergice. Pentru a analiza un spectru larg, soiurile care au fost selectate în ambele cazuri diferă în mărime, formă și culoare. Mai mult, a fost investigată și influența condițiilor de cultivare organică și convențională, precum și diferite metode de prelucrare. Concentrația proteinei alergenice variază în funcție de culoarea fructului, de starea de creștere și de metoda de procesare.

În cadrul studiului, au fost examinate 23 de soiuri de roșii diferite și 20 de soiuri de căpșuni de diferite mărimi și forme pentru analiza factorului genetic în exprimarea proteinei alergenice în fructe. Concentrația alergenului în ambele tipuri de fructe a variat foarte mult între soiuri. În plus, sensibilitatea la căldură a proteinelor ar putea fi confirmată: dacă fructele au fost expuse la căldură în timpul procesului de uscare, potențialul lor de alergie a fost mai mic. Cu toate acestea, influența condițiilor de cultivare (convenționale și ecologice) asupra conținutului de alergeni a fost semnificativă.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180716/New-approach-to-cultivate-hypoallergenic-tomato-and-strawberry-varieties.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *