Iată cum tratamentele naturiste pot fi dăunătoare pentru organism dacă sunt combinate cu alte medicamente!

Spread the love
Sursă foto: https://greatist.com

Cercetătorii britanici au descoperit în urma unor studii recente că remediile naturiste pot deveni extrem de riscante, dacă acestea sunt combinate cu medicamentele prescrise de medici. Pacienții cei mai vulnerabili în faţa acestor combinații periculoase sunt cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Potrivit statisticilor, doar în Marea Britanie, peste 1.3 milioane de persoane își riscă sănătatea zilnic prin combinarea pastilelor prescrise de doctori cu remediile naturiste, potrivit unui studiu la care au participat 149 de pacienți cu vârste de peste 65 de ani.

Rezultatele studiilor au demonstrat că statinele, medicamentele prescrise de medici pentru diabet și cele pentru reglarea acidității la stomac pot interacționa în mod negativ cu suplimentele naturiste. Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste conține extracte din plante și ulei de peşte bogat în omega-3, însă consumul lui poate avea repercusiuni grave, mai ales în cazul persoanelor care suferă de tensiune arterială, pentru că poate reduce eficiența statinelor.

Mai mult, uleiul de peste bogat în omega-3 poate fi periculos dacă e combinat cu medicamente beta-blocante, folosite pentru a trata aritmii, pentru că poate reduce presiunea arterială prea mult.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *