Abordarea computerizată care poate ajuta persoanele cu dizabilități

Spread the love
Sursă foto: https://industrychronicles.com

Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Tokyo au găsit o modalitate simplă, dar eficientă de a îmbunătăți modul în care sincronizarea este măsurată în sistemele haotice. Tehnica se bazează pe adăugarea unui parametru constant la “semnalele analitice”. Acest lucru ar putea contribui la îmbunătățirea interfețelor creier-calculator, menite să ajute persoanele cu dizabilități.

Potrivit cercetătorilor, când traiectoriile care nu corespund mișcărilor fizice sunt complicate, devine o provocare să se determine dacă sunt sincronizate sau nu. În multe cazuri, numai unele aspecte ale mișcării lor ar putea fi interdependente. Prin urmare, măsurarea sincronizării este dificilă, stârnind interesul cercetătorilor ani la rând.  

O echipă de cercetători din Japonia, Polonia și Italia propun o nouă abordare pentru măsurarea sincronizării semnalelor electroencefalografice. Aceasta constă în adăugarea unei constante, după calculul “semnalului analitic”. 

Echipa de cercetare a analizat mai întâi efectele adăugării acestei constante în sisteme teoretice simple, înainte de a trece la cazuri reprezentative. Apoi, cercetătorii au aplicat abordarea într-o serie de semnale de electroencefalograme. Conținutul adăugat a ajutat echipa să măsoare sincronizarea dintre electrozi, permițându-le să sporească precizia clasificării pentru aceste acțiuni imaginare.

Rezultatele experimentului au arătat că noua abordare a dus la îmbunătățiri semnificative în cazurile persoanelor cu dizabilități.

Sursă: https://www.sciencedaily.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *