Efectele expunerii prenatale la BPA asupra funcției ovariene!

Spread the love
Sursă foto: http://www.davenport-co.com

În timp ce studiile anterioare au arătat efectele negative asupra sănătăţii în urma expunerii prenatale la substanța chimică industrială bisfenol A (BPA), există puține dovezi privind efectele specifice asupra funcției ovariene. Rezultatele unui stdiu recent arată că există date suficiente pentru a pune la îndoială efectele expunerii la BPA și afecțiunele ovariene.

Detectabil în apele de suprafață și în sedimentele de sol, BPA este utilizat în multe procese industriale (producția de plastic din policarbonat) și în procesul de conservare a produselor alimentare. În cadrul studiilor, cercetătorii și-au propus să vadă dacă expunerea la recipiente din plastic și la unele alimente conservate, cât și expunerea pielii pot avea consecințe asupra ovarelor.

Potrivit cercetătorilor, funcția ovariană reprezintă o coordonare complexă a proceselor, începând în timpul dezvoltării prenatale. Pentru a examina dacă o expunere prenatală la mediu poate reprezenta o adevărată amenințare la adresa funcției ovariene, cercetătorii de la Boston University School of Medicine (BUSM) au analizat diferite date din literatura existentă privind expunerea prenatală la BPA. Aceștia au descoperit dovezi pentru efectele acestor expuneri în perioada prenatală.  

Cercetătorii speră că studiul lor va crește gradul de conștientizare al efectelor pe termen lung la expunerea la BPA asupra femeilor care se află în perioada prenatală. Aflându-se la începutul cercetărilor, oamenii de știință au afirmat că este nevoie de studii îndelungate și foarte complexe.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *