ALIMENTELE CARE SPORESC RISCUL DE CANCER COLORECTAL

Spread the love
Sursă foto: https://cdn1.medicalnewstoday.com/
Sursă foto: https://cdn1.medicalnewstoday.com/

 

S-a dovedit că există o legătuă puternică între stilul de viață și riscul de cancer colorectal. Consumul de alcool, carne roșie și carne procesată cresc riscul de dezvoltare al acestui tip de cancer. Concluzia o găsim  într-un nou raport al Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR) și al Fondului Mondial de Cercetare a Cancerului (WCRF). În același timp, raportul constată că activitatea fizică și consumul de cereale integrale scad considerabil predispoziția pentru cancerul colorectal. Se estimează că 47% din cancerele de colon și rect din SUA ar putea fi prevenite în fiecare an dacă oamenii și-ar modifica stilul de viață.

            Consumul zilnic de cereale integrale, cum ar fi orezul brun sau pâinea integrală din grâu, reduc riscul de cancer, se arată în raportul AICR, unde cecetătprii au găsit dovezi clare că activitatea fizică te protejează împotriva acestei afecțiuni.  Totodată, carnea procesată și mâncărurile de tip fast food pot fi cancerigene.

            În Statele Unite ale Americii, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer la bărbați și femei, cu aproximativ 371 de cazuri diagnosticate în fiecare zi.

Noul raport a evaluat cercetarea științifică la nivel mondial cu privire la modul în care dieta, greutatea și activitatea fizică afectează riscul de cancer colorectal. Raportul a analizat 99 de studii, inclusiv date privind 29 de milioane de persoane, dintre care peste un sfert de milion au fost diagnosticate cu cancer colorectal.   

Alte concluzii importante: riscul de cancer crește odată cu aportul scăzut de legume și fructe non-amidon, iar alimentele bogate în vitamina C (portocalele, căpșunile, spanacul) au un rol important în menținerea sănătății colonului.

    “Când vine vorba de cancer, nu există garanții, dar acum este clar că există măsuri pe care le putem lua pentru a reduce riscul de cancer colorectal și alte tipuri de cancer”, a spus  dr Alice Bender, directorul AICR pe programe de nutriție.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/09/170907093623.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *