AUTISMUL, DEPISTAT PRINTR –UN TEST DE SÂNGE

Spread the love
Sursă foto: https://i1.wp.com/kinsfitness.com
Sursă foto: https://i1.wp.com/kinsfitness.com

Cercetătorii au pus la punct un nou test, care ar putea identifica autismul și legătura dintre acesta și proteinele din sânge.

            Echipa condusă de Dr. Naila Rabbani de la Universitatea din Warwick a făcut cercetări pentru un un test care urmărește detectarea proteinelor deteriorate, atât în sânge, cât și în urină, iar rezultatele acestuia indică faptul că testul ar putea fi folosit pentru a detecta din timp tulburările specifice autismului (ASD). “ Speram ca testele să indice noi factori cauzali. Din teste suplimentare putem dezvălui profiluri plasmatice și urinare sau “amprente digitale” ale compușilor cu modificari dăunătoare.  Asta ne poate ajuta să îmbunătățim diagnosticarea autismului și să descoperim noi cauze de ASD.“ afirmă dr. Naila Rabbani.

În cadrul studiului au fost selectați 38 de copii (29 băieți și nouă fete) care au fost diagnosticați cu ASD. A fost selectat și un grup de control de 31 de copii sănătoși (23 băieți și opt fete). S-au recoltat probe de sânge și urină de la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și s-a constatat că există diferențe chimice între cele două grupuri. Oamenii de știință au descoperit că subiecții diagnosticați cu ASD au prezentat niveluri mai ridicate ale unui marker de oxidare numit ditriozină și anumiți compuși modificați cu zahăr numiți “produse endoglicante avansate” (AGE).

            Studiul a fost realizat pe un grup destul de mic de subiecți, motiv pentru care vor fi necesare teste suplimentare pentru confirmarea rezultatelor

            Autismul poate provoca o gamă largă de probleme de comportament, cum ar fi comportamentul compulsiv, anxietatea, probleme de vorbire și multe altele. Aproximativ 1% din populația globului suferă de tulburări specifice autismului.    

 

Sursă: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/scientists-have-found-a-way-to-detect-autism-accurately-with-a-blood-test/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *