Testosteronul, benefic pentru pacienții care suferă de cancer

Spread the love
https://www.health.harvard.edu/
https://www.health.harvard.edu/

 

Conform cercetătorilor, mulți pacienți care suferă de cancer se confruntă cu o pierdere de masă corporală, cunoscută sub numele de casexie. Aproximativ 20% din decesele cauzate de cancer sunt atribuite sindromului de casexie, care la pacienții cu cancer este adesea caracterizat printr-o pierdere rapidă sau severă a grăsimilor și a mușchilor scheletici. Dr. Melinda Sheffield-Moore, șef al Departamentului de Sănătate și Kinesiologie, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Texas Medical Branch, au publicat un studiu, arătând că testosteronul este eficient în combaterea casexiei la pacienții care suferă de cancer.

„Aceste constatări sunt importante, deoarece în prezent nu există terapii stabilite care vizează această pierdere a mușchilor scheletici și, fără intervenții, pacienții pierd funcția musculară și devin obosiți și slăbiți. Știm deja că testosteronul construiește mușchii scheletici la indivizii sănătoși, așa că am încercat să-l folosim, astfel încât pacienții să poată beneficia de terapii standard pentru cancer”, a afirmat dr. Melinda Sheffield-Moore.

Rezultatele studiilor au arătat că pacienții care au primit testosteron, și-au menținut masa corporală totală. Susținerea masei corporale este importantă, având în vedere că majoritatea pacienților prezintă o scădere cu 20% a acesteia, în funcție de tipul de cancer.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180716091506.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *