Cum influenţează certurile din familie sănătatea

Spread the love
Sursă foto: https://guntalk.com/
Sursă foto: https://guntalk.com/

 

O cercetare nouă constată că relațiile maritale ostile, în special atunci când sunt asociate cu o istorie a depresiei, pot dăuna grav sănătății intestinului, crescând riscul sindromului de intestin iritabil. Acesta reprezintă o afecțiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipație. Este o boala cronică.

Membrana care acoperă interiorul intestinului nostru formează o barieră care în același timp împiedică bacteriile și toxinele să ajungă în interiorul său. Atunci când nu funcționează corect, această căptușeală poate avea fisuri sau găuri în ea, permițând agenților patogeni și deșeurile alimentare să intre în sânge și să „deterioreze” flora intestinului. Modificările în flora intestinală au fost asociate cu o serie de afecțiuni, de la obezitate și cancer, până la depresie și anxietate.

În prezent, un studiu de primă importanță, a examinat impactul ostilității maritale asupra riscului de a dezvolta sindromului de intestin iritabil. Noua cercetare a fost condusa de profesorul de psihiatrie, Janice Kiecolt-Glaser, director al Institutului de Cercetare din Universitatea Ohio Wexner din Columbus,  iar concluziile sale au fost…

Citeste mai mult AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *