Jocurile video, adjuvant în tratamentul sclerozei multiple

Spread the love
Sursă foto: http://amberbenson.net
Sursă foto: http://amberbenson.net

 

Scleroza multiplă este o boală a sistemului nervos central, care are ca rezultat deteriorarea învelișului protector al fibrelor nervoase. Potrivit Fundației Pentru Scleroză Multiplă, această boală afectează aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.

Cercetătorii din cadrul Departamentul de Neurologie și Psihiatrie de la Universitatea Sapienza, Roma, au analizat efectele unui program de reabilitare cognitivă bazat pe jocuri video asupra pacienților cu scleroză multiplă. Aceștia au utilizat o colecție de jocuri video (numită Brain Training), care antrenează creierul folosind puzzle-uri și jocuri de cuvinte sau de memorie.

În cadrul studiului, au fost selectați 24 de pacienți cu scleroză multiplă și insuficiență cognitivă. Aceștia au fost integrați într-un program de reabilitare la domiciliu de opt săptămâni, format din sesiuni de joc de 30 de minute pe zi. Pacienții au fost evaluați prin teste cognitive și RMN, atât înainte de studiu, cât și după. După cele opt săptămâni, cercetătorii au observat că au existat creșteri semnificative ale conectivității funcționale talamice în unele zone ale creierului.

Rezultatele sugerează că antrenarea creierului cu ajutorul jocurilor video este o opțiune eficientă de îmbunătățire a abilităților cognitive ale pacienților cu scleroză multiplă.

În viitor, oamenii de știință intenționează să analizeze modul în care jocul video poate fi integrat într-un program de reabilitare, împreună cu alte tehnici.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/03/160308084925.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *