Legătura dintre infertilitate și consumul de anumite alimente

Spread the love
Sursă foto: https://truweight.in
Sursă foto: https://truweight.in

 

În urma unor cercetări, oamenii de știință de la Universitatea Adelaide din Australia au descoperit o legătură între un regim alimentar nesănătos și infetilitate.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au intervievat 5590 de femei din Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă și Australia, cu privire la obiceiurile lor alimentare.

“Rezultatele arată că utilizarea unei diete pe bază de fructe și legume îmbunătățește fertilitatea”, afirmă Claire Roberts, profesor în cadrul Institutului de Cercetare Robinson.

Potrivit specialiștilor, femeile care au consumat multe fructe și legume timp de o lună, au avut nevoie de 2 săptămâni pentru a rămane însărcinate, spre deosebire de cele care au consumat produse de tip fast-food, care au avut nevoie de aproximativ o lună pentru a rămâne gravide.

Riscul de infertilitate a crescut de la 8% la 16% pentru femeile care au consumat produse alimentare nesănătoase de patru sau mai multe ori pe săptămană și de 8% la 12% pentru cele care au neglijat consumul de fructe.

Specialiștii continuă să urmărească această legătură dintre infertilitate și consumul de alimente nesănătoase și intentionează să creeze diete personalizate pentru femeile care își doresc să rămână însărcinate într-un timp scurt sau pentru cele care se confruntă cu infertilitatea.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180504/Poor-diet-may-reduce-the-chance-of-getting-pregnant.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *