Ce spune aspectul mâinilor despre sănătatea ta?

Spread the love

 

Sursă foto: https://www.rd.com
Sursă foto: https://www.rd.com

 

Uneori, tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la propriile mâini pentru a afla indicii despre sănătatea dumneavoastră. Palmele, textura pielii, unghiile, glandele sudoripare și pigmentul pot arăta predispozițiile la numeroase probleme de sănătate.

 

Care sunt cele 5 indicii pe care trebuie să le urmăriți?

 

  1. Disfuncții tiroidiene – Umflarea degetelor și a mâinilor pot fi semne de hipotiroidism. În plus, hipertiroidismul, care este o tiroidă hiperactivă, poate prezenta semne precum piele înroșită sau uscată.
  2. Nivel nutritiv inadecvat – Unghiile friabile pot semnala o deficiență a zincului, a vitaminei A, a vitaminei C sau a biotinei. Acesta poate fi, de asemenea, unul din semnele de hipocalcemie, adică de calciu scăzut. Dr. David E. Bank, profesor de dermatologie la NewYork-Presbyterian, este de părere că denivelările unghiilor pot indica, de asemenea, o deficiență de proteine.
  3. Semn de hiperhidroză – transpirația excesivă a palmelor poate avea un impact negativ asupra interacțiunilor sociale și poate fi unul din semnele hiperhidrozei.
  4. Starea inimii – studiile au arătat că lipsa nejustificată a forței în mâini poate indica unele afecțiuni grave ale inimii, care pot duce la atac de cord sau accident vascular cerebral.
  5. Semn de Parkinson – tremurul mâinii atunci când aceasta este în repaus poate fi un semn al bolii Parkinson. Acest tip de tremur este diferit de tremurul obișnuit pe care majoritatea oamenilor îl experimentează din cauza stresului sau a consumului de cofeină.

 

Sursă: https://www.medicaldaily.com/7-things-your-hands-can-say-about-your-health-423947

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *