Legătura dintre utilizarea medicamentelor pentru depresie și apariția demenței

Spread the love
Sursă foto: https://www.spring.org.uk

Oamenii de știință de la East Anglia University au descoperit o legătură între utilizarea medicamentelor pentru depresie și apariția demenței. Studiile au scos la iveală amănunte neștiute până acum, care pot afecta serios sănătatea mentală a persoanelor care se tratează cu antidepresive.

În cadrul studiului la care au participat circa 350.000 de persoane vârstnice din Marea Britanie, cercetătorii au descoperit că persoanele care au folosit un anumit tip de medicamente anticolinergice, cum ar fi cele utilizate pentru tratarea depresiei, bolii Parkinson sau incontinenţei urinare, timp de un an sau mai mult, prezentau un risc cu 30% mai mare de demență, față de persoanele care nu au consumat antidepresive.

„Chiar dacă studiul indică o legătură între cele două, ceea ce nu ştim cu certitudine este dacă tratamentul este cauza”, a afirmat dr. George Savva de la East Anglia University.

Potrivit echipei de cercetători, legătura ar putea fi explicată şi prin faptul că aceste tratamente sunt prescrise pentru simptome foarte timpurii care indică apariţia demenţei. De asemenea, oamenii de știință sunt de părere că medicii ar trebui sa evite prescrierea pe termen lung a medicamentelor anticholinergice la pacienţii cei mai în vârstă. Cu toate acestea, ei fac apel la pacienţii care iau aceste tratamente să nu le întrerupă singuri fără a discuta cu medicul lor.

Sursă: https://www.uea.ac.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *