Cum poate fi oprită căderea părului?

Spread the love
Sursă foto: http://hurricanehealthandrehab.com
Sursă foto: http://hurricanehealthandrehab.com

 

Chelia este o problemă comună în rândul bărbaților. Aproximativ 85% dintre aceștia suferă de o subțiere semnificativă a firului de păr până la varsta de 50 de ani. Este, de obicei, ereditară și se crede că este asociată cu dezechilibrul hormonal, care are un efect negativ asupra foliculilor piloși.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Manchester, un medicament folosit în mod obișnuit pentru tratarea osteoporozei este benefic și în stoparea căderii părului.

Oamenii de știință explică faptul că în prezent există doar două medicamente (Minoxidil și Finasterite) care pot ajuta temporar în combaterea căderii părului. În plus, aceste medicamente prezintă o mulțime de efecte secundare și nu au succes întotdeauna. În cadrul cercetării, dr. Hawkshaw și colegii săi s-au concentrat pe explorarea medicamentului WAY-316606, care a fost inițial dezvoltat pentru a combate osteoporoza. S-a demonstrat că medicamentul inhibă producerea unei proteine ​​numite SFRP1, responsabilă pentru pierderea părului, prin blocarea unei căi moleculare WNT.

Chiar dacă nu este încă aprobat clinic ca și tratament împotriva căderii părului, oamenii de știință susțin că rezultatele studiilor sunt promițătoare și că acest medicament ar putea fi utilizat cu succes de către bărbații care se confruntă cu această problemă.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180509/Baldness-treatment-using-a-medication-for-osteoporosis.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *