Cercetătorii au făcut un pas important în tratarea cancerului pancreatic

Spread the love
Sursă foto: https://www.drugtargetreview.com

Conform unei publicații, utilizarea simultană a două tipuri de medicamente poate combate cancerul pancreatic. Abordarea pare promitățoare după ce un studiu recent a testat-o ​​cu succes pe celulele de cancer pancreatic ale șoarecilor de laborator.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord speră că rezultatele vor genera noi opțiuni pentru tratarea cancerului pancreatic, o boală care are de obicei un prognostic sumbru. În Statele Unite ale Americii, doar aproximativ 8,5% din oameni trăiesc mai mult de 5 ani după diagnosticarea cancerului pancreatic.

Cancerul pancreatic este dificil de detectat în stadiile incipiente. Localizarea profundă a organului în interiorul corpului face ca tumorile să fie greu de observat în examenele de rutină. Adesea, până la apariția simptomelor, cancerul s-a răspândit deja. Noul studiu se concentrează pe autofagie, procesul prin care celulele reciclează materialele folosite, eliberând astfel energia.

Cercetătorii au elaborat și testat o strategie prin care au lăsat celulele cancerului pancreatic să se bazeze pe autofagie ca sursă principală de combustibil și apoi au blocat-o. Ei au folosit un compus pentru a împiedica celulele canceroase să utilizeze alte surse de energie, făcându-le să se bazeze foarte mult pe autofagie și apoi au folosit un alt compus care a blocat indirect acest proces.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *