Implantul detașabil care poate controla diabetul zaharat de tip 1

Spread the love
http://www.medicaldaily.com
http://www.medicaldaily.com

Diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sanatate ale secolului, cu un numar de cazuri in continua crestere la nivel mondial.  Injecțiile zilnice cu insulină sunt literalmente o chestiune de viață și de moarte. Și atât timp cât nu există nici un tratament, o echipa de cercetare condusă de Universitatea Cornell a dezvoltat un dispozitiv care ar putea revoluţiona gestionarea bolii.

Grupul de cercetare, condus de profesor asistent Minglin Ma de la Departamentul de Inginerie Biologică și Mediu (Department of Biological and Environmental Engineering ), a elaborat o metodă ingenioasă pentru a implanta sute de mii de celule de insulina intr-un pacient. Ele sunt protejate de un strat de hidrogel subțire și, mai important, celulele acoperite sunt atașate la un fir de polimer și pot fi eliminate sau înlocuite cu ușurință atunci când au depasit utilitatea lor.

Transplantul de celule-derivate  este o alternativa la terapia cu insulină, dar care necesita administrarea pe termen lung de medicamente imunosupresoare. Pentru a evita reacția adversă a sistemului imunitar este de a acoperi și proteja celulele în capsule mici de hidrogel.

Aceasta terapie ar implica chirurgia laparoscopica (minim invaziva)la implant de aproximativ 1 828 800 microni (6 ft) de fire acoperite in hidrogel în cavitatea peritoneala a pacientului.

Această lucrare a fost susţinută de American Diabetes Association, the 3M Co., Novo Nordisk,  Cornell Technology Acceleration şi Maturation Fund,  Cornell Stem Cell Program Seed Fund şi Hartwell Foundation.

 

Sursa: Universitatea Cornell, https://www.sciencedaily.com/releases/2018/01/180102153147.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *