Consecințele unui stil de viață sedentar pot fi extrem de grave

Spread the love
Sursă foto: https://ckdnews.com

În ultimii ani, sedentarismul a devit o problemă importantă de sănătate publică. Stilul de viață sedentar pare să fie din ce în ce mai răspândit şi este legat de o serie de boli cronice.

Majoritatea persoanelor care adoptă acest stil de viață nu ţin seama de recomandările şi orientările naționale privind activitatea fizică. Conform regulamentului american privind activitatea fizică, adulții ar trebui să exercite cel puțin 150 de minute de activitate fizică cu intensitate moderată în fiecare săptămână.

Potrivit cercetătorilor, sedentarismul poate contribui la apariția unor boli grave, cum ar fi: obezitatea, diabetul zaharat de tip II, cancerul, bolile cardiovasculare, etc..

Perioadele îndelungate de inactivitate pot încetini activitatea metabolismul și pot afecta capacitatea organismului de a controla nivelurile de zahăr din sânge, de a regla tensiunea arterială și de a descompune grăsimile.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au analizat date colectate pe parcursul a 15 ani și au constatat că stilul de viață sedentar a fost asociat cu un risc crescut de deces timpuriu, indiferent de nivelul de activitate fizică. Totodată, sedentarismul pare să aibă, de asemenea, un impact negativ asupra bunăstării mintale. Un stil de viață activ poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cronice, tulburărilor de sănătate mintală și decesului prematur.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *