Cancerul de rinichi, tratat cu succes cu ajutorul unor medicamente combinate

Spread the love
Sursă foto: https://www.webmd.com/

Oamenii de știință de la Harvard Medical School au observat că o combinație de două medicamente, dintre care un agent de imunoterapie, s-ar putea transforma într-un tratament standard pentru pacienții care suferă de cancer renal metastazic.  

S-a constatat că pacienții cărora le-a fost administrat medicamentul pentru imunoterapie (Avelumab), plus un alt agent (Axitinib), au prezentat îmbunătățiri semnificative, iar progresia bolii a fost oprită, în comparație cu cei care au primit sunitinib (Sutent), un medicament utilizat în mod obișnuit pentru carcinomul cu celule renale, cea mai comună formă de cancer de rinichi.

Pacienții care au primit această combinație de medicamente au avut, de asemenea, o rată de răspuns mai mare, ceea ce înseamnă că tumorile au scăzut, comparativ cu pacienții care au urmat un alt tratament.  

„Acest tratament este cu siguranță mai bun decât Sunitinib. Sperăm, de asemenea, că va fi aprobat în curând de Food and Drug Administration”, a declarat dr. Choueiri de la Harvard Medical School.

În același timp, este necesară o monitorizare suplimentară pentru a arăta dacă terapia cu două medicamente extinde supraviețuirea la nivel global, în comparație cu regimul standard. Studiul este primul care a analizat efectul medicamentului Avelumab, cu un medicament care vizează receptorul factorului de creștere endotelial vascular (VEGFR). Inhibatoarele VEGF, cum ar fi Sunitinibul și Axitinibul, sunt proiectate pentru a distruge tumorile, prin blocarea alimentării cu sânge. 

Potrivit rezultatelor, proporția pacienților a căror tumori s-au micșorat a fost de 55,2% cu autorul medicamentelor Avelumab și Axitinib și doar de 25,5% la pacienții tratați cu Sunitinib.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *