Noi cercetări cu privire la efectele îmbătrânirii celulare

Potrivit unui studiu, o nouă descoperire despre efectele îmbătrânirii celulare ar putea permite medicilor să vindece sau să prevină diabetul și poate chiar să inverseze procesul de îmbătrânire.
Constatările cercetătorilor de la Universitatea din Virginia sugerează că diabetul și îmbătrânirea pot fi rezultatul activității nucleelor celulelor (compartimentul care conține ADN-ului). Un bun exemplu în acest sens, susțin specialiștii, ar fi apariția ridurilor.
„În prezent, nu există creme sau alte tratamente care ar putea încetini cu adevărat procesul de apariție al ridurilor, însă există o posibilitate alternativă. Am putea utiliza viruși pentru a netezi suprafețele membranelor și pentru a restabili funcționarea celulelor”, susține dr. Irina Bochki de la Universitatea din Virginia.
În urma cercetărilor, s-a descoperit că localizarea ADN-ului în nucleul celulei este extrem de importantă. Genele care sunt oprite sunt împinse împotriva membranei nucleare, care înconjoară nucleul. Dar, odată cu vârstă, membranele noastre nucleare devin neregulate, ceea ce împiedică dezactivarea genelor în mod corespunzător.
“Când membrana nucleară nu mai funcționează corect, poate elibera ADN-ul care ar trebui să fie oprit, deci, celulele hepatice se micșorează”, a completat Irina Bochki.
Mai mult, acumularea de grăsimi în interiorul ficatului poate provoca efecte grave asupra sănătății, crescând riscul de diabet zaharat de tip II și boli cardiovasculare. Îmbătrânirea membranei provine din lipsa unei substanțe numite lamină. Bochkis suspectează că încrețirea membranei nucleare este responsabilă de efectele nedorite ale îmbătrânirii și în alte părți ale corpului.
Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180529/Study-proposes-a-new-way-to-reverse-the-aging-process.aspx