UN NOU MEDICAMENT PENTRU DIABET, AJUTOR ÎN COMBATEREA OBEZITĂȚII

Spread the love
Sursă foto: www.lifesciencesipreview.com
Sursă foto: www.lifesciencesipreview.com

Un compus de laborator, copia unui hormon secretat de organism care ajută la reglarea apetitului, poate fi nouă armă de luptă împotriva obezității. Studiul a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Societății Americane de Endocrinologie.

Compusul, semaglutidă, este similar cu hormonul GLP-1 care stimulează secreția de insulină și reduce apetitul alimentar. Semaglutida este deja folosită în tratamentul diabetului tip 2.

Studiul american a cuprins 957 de subiecți, 35 % fiind bărbați. Toți participanții aveau un indice al mesei corporale peste 30 dar nu erau bolnavi de diabet. Pacienții au fost împărțiți în mod aleator în șapte grupuri de studiu. O parte au primit zilnic injecții cu semaglutidă în procente variate. Restul, au primit injecții placebo. În paralel, s-a urmat și o dietă alimentară personalizată.

Un an mai târziu, cei care au beneficiat de terapia cu semaglutidă au pierdut în greutate semnificativ mai mult decât cei care au fost tratați cu medicație placebo. Cu cât procentul de semaglutidă a fost mai mare, cu atât mai semnificativă a fost scăderea în greutate.

Ca efect advers, bolnavii tratați cu semaglutidă pot să sufere temporar de stări de greață.

În noiembrie 2017, semaglutida a fost aprobată în UE pentru tratamentul diabetului de tip 2 la adulți.

 

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20180319/New-diabetes-drug-may-help-obese-people-shed-body-weight.aspx

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *