Ce boala grava poate preveni consumul de capsuni

Spread the love
Sursă foto: https://www.mnn.com
Sursă foto: https://www.mnn.com

 

Conform noilor cercetări, căpșunile pot preveni apariția cancerului și pot încetini dezvoltarea necontrolată a celulelor neoplazice. Acestea sunt bogate în antioxidanți, ce elimină radicalii liberi care duc la cancer. Capșunile sunt, de asemenea, bogate în fibre, iar fibrele pot ajuta la eliminarea toxinelor care contribuie la apariția cancerului. Mai mult, aceste fructe sunt bogate în vitamina C și fitonutrienți, cum ar fi acidul ellagic și quercetinul.

Acidul ellagic acționează ca un antioxidant, ajutând la dezactivarea anumitor agenți cancerigeni și la încetinirea reproducerii celulelor canceroase. Acidul elagic este, de asemenea, un factor puternic care poate opri extinderea vaselor de sânge care alimentează celulele tumorale noi. În studiile de laborator, acidul ellagic s-a dovedit a fi capabil în tratarea cancerului de piele, de plămâni și de sân.  Quercetinul, găsit în abundență în căpsuni, poate induce apoptoza, adică auto-distrugerea celulelor canceroase. Într-un studiu publicat în Journal of Agriculture and Food Chemistry, quercetinul a inhibat proliferarea celulelor canceroase în ficatul uman.

În cadrul studiului, au fost incluși 36 de voluntari care prezentau modificări precanceroase. Aceștia au consumat o pulbere de căpșuni în fiecare zi, pe o perioadă de 6 luni. În urma acestei cure, 29 dintre cei 36 de participanți (80%) au prezentat niveluri mai scăzute ale leziunilor precanceroase, sau au dispărut de tot.

Rezultatele studiilor demonstrează că substanțele regăsite în căpșuni pot proteja organele umane împotriva apariției cancerului.

 

Sursă: https://beatcancer.org/blog-posts/can-strawberries-prevent-cancer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *