Metoda revoluționară care poate ușura viața pacienților cu diabet zaharat de tip I

Spread the love
Sursă foto: https://diabeteslifesolutions.com

Oamenii de știință au dezvoltat o modalitate de creștere a eficienței transplantului de insule pancreatice, o terapie promițătoare pentru diabetul de tip I.  Proiectul medical este bazat pe plasarea unor insule (grupuri de celule producătoare de insulină) în interiorul microcapsulelor.

Cu toate acestea, procesul de microincapsulare poate avea ca rezultat un număr mare de capsule goale, ceea ce înseamnă un volum mare de implant pentru a obține rezultatul dorit. Acest lucru crește riscul reacțiilor imune. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Spania au dezvoltat un sistem magnetic pentru purificarea microcapsulelor care le separă de cele goale. Studiul a arătat că, după implantarea cu microcapsule insulare “magnetice purificate”, șobolanii nu au mai dezvoltat diabet zaharat și au avut niveluri normale de glucoză în sânge timp de aproape 17 săptămâni.

Unul dintre dezavantajele transplanturilor de insule este folosirea pe termen lung a medicamentelor imunosupresoare pentru prevenirea respingerii imune a insulelor transplantate. Diabetul de tip I se dezvoltă atunci când sistemul imunitar distruge celulele producătoare de insulină din pancreas. Fără insulină, celulele corpului nu pot absorbi glucoza din sânge pentru a face energie. Acest lucru are că rezultat niveluri periculos de ridicate ale zahărului din sânge.

Microincapsularea promite să depășească două dintre barierele în calea utilizării de rutină a transplanturilor de insule: lipsa insulelor donatoare și necesitatea ca beneficiarii să fie imunosupresați pentru tot restul vieții. Sistemul de purificare a microcapsulei funcționează prin adăugarea de nanoparticule magnetice la insule, înainte de microincapsulare. Apoi, microcapsulele trec prin purificatorul magnetic. Aceasta separă microcapsulele care conțin insule magnetice de microcapsulele goale, nemagnetice.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *