Metoda nouă de identificare a persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare

Spread the love
Sursă foto: https://raowellness.com

Bolile cardiovasculare rămân principala cauză a decesului în Statele Unite și, în ciuda progreselor extraordinare în ceea ce privește prevenirea lor, tratamentul factorilor de risc cum ar fi colesterolul, tensiunea arterială și obezitatea nu este optim. Unul dintre obiectivele laboratorului dr. Christie Ballantyne de la Colegiul de Medicină Baylor a fost să afle dacă biomarkerii noi, în combinație cu alți factori, ar putea fi folositori în identificarea persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare.

Metodele îmbunătățite pentru a identifica persoanele care au cel mai mare risc sunt foarte importante pentru a personaliza terapiile, astfel încât cele mai intense eforturi de prevenire sunt axate pe persoanele cu cel mai mare risc. În acest studiu, dr. Ballantyne și colegii săi au analizat date privind mai mult de 8.000 de participanți cu vârste cuprinse între 54 și 74 de ani. Ei au descoperit că nivelurile crescute de troponină I au fost asociate cu boli cardiovasculare, în special atac de cord și boli cardiace coronariene fatale, accident vascular cerebral și deces.

Când cercetătorii au adăugat troponina I la ecuația de cohortă comună, un model de predicție a riscului utilizat în mod obișnuit, a existat o îmbunătățire modestă, dar semnificativă din punct de vedere statistic, a predicției riscului de apariție a insuficientei cardiace.

Unul dintre aspectele surprinzătoare ale acestui studiu a fost observarea faptului că măsurarea altei proteine, troponina T, care este de asemenea folosită în mod obișnuit pentru diagnosticarea atacului de cord, a furnizat informații suplimentare: cei cu creșteri ale ambilor biomarkeri au avut un risc crescut de evenimente cardiovasculare în comparație cu cei cu un nivel ridicat de troponină I.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *