Citește ce au descoperit cercetătorii în legătură cu cremele de protecție solară facute acasă!

Spread the love
Sursă foto: https://dontwastethecrumbs.com

În ultimii ani s-au înregistrat creșteri ale produselor de îngrijire personală, de la deodorant la săpun și pastă de dinți. Rețetele de casă pentru protecția solară sunt unele dintre cele mai populare printre utilizatorii de social media. Cu toate acestea, un nou studiu avertizează că produsele de protecție solară facute în casă nu pot oferi protecție împotriva ultravioletelor.

O căutare rapidă pe Google a termenului “cremă de protecție solară de casă” va cuprinde aproximativ 9.750.000 de rezultate. Multe sunt rețete pentru produse “naturale”, “simple” și “nontoxice” (DIY). Foarte multe persoane au convingerea că o cremă naturală făcută cu ingrediente selectate manual este mai sănătoasă și mai eficientă decât o cremă de protecție solară produsă în masă, cu o listă de ingrediente care conține substanțe chimice cu nume ilizibile.

Cu toate acestea, un nou studiu avertizează că nu ar trebui să avem încredere în rețetele de protecție solară pe care le găsim online.

În studiul actual, cercetătorii au analizat modul în care utilizatorii de internet au descris și evaluat diverse rețete de protecție solară de casă. Ei avertizează că astfel de rețete pot fi înșelătoare, deoarece ingredientele prezentate în aceste rețete oferă de fapt o protecție minima împotriva radiațiilor UV.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *