Cele cinci alimente care stimulează metabolismul organismului

Spread the love
Sursă foto: https://www.shutterstock.com

Anumite alimente conțin substanțe nutritive specifice care stimulează metabolismul organismului. Prin această stimulare metabolică, oamenii pot să scape de greutatea excesivă și alte problemele legate de sănătate. Iată câteva dintre aceste alimente:

  1. Ouăle – aceste alimente sunt bogate în proteine ​​şi reprezintă o opțiune excelentă pentru stimularea metabolismului. Conform unor cercetări, persoanele care au consumat 29% din caloriile lor zilnice din proteine ​​au avut o rată metabolică mai mare decât cele care au consumat doar 1% din totalul caloriilor din proteine.
  • Semințele de in – conțin proteine, vitamine și alte elemente nutritive cheie. Unii oameni consideră că semințele de in se pot încadra în categoria “alimentelor funcționale”, ceea ce înseamnă că sunt extrem de eficiente pentru sănătate. Mâncatul de semințe de in ar ajuta la îmbunătățirea simptomelor sindromului metabolic, un grup de afecțiuni care contribuie la diabet, obezitate  boli cardiovasculare.
  • Ardeiul iute – mâncărurile picante care conțin ardei chili proaspeți și uscați   ajută la stimularea metabolismului. Un compus din ardei, denumit capsaicina, este responsabil pentru aceste beneficii pentru sănătate. Această idee se bazează pe cercetări care indică faptul că acest compus ajută organismul să ardă aproximativ 50 de calorii în fiecare zi.
  •  Ghimbirul – consumul acestuia ar putea ajuta oamenii să își controleze apetitul. Un studiu din 2018 care a evaluat efectele ghimbirului asupra sănătății a constatat că această mirodenie ajuta la menținerea unui nivel potrivit de glucoză în organism, crescând  în același timp lipoproteinele cu densitate  (HDL) – colesterolul “bun”.
  • Ceaiul verde – a primit foarte multă atenție din partea cercetătorilor în ultimii ani. Multe studii sugerează că extractul de ceai verde (GTE) ajută și el la menținerea unui metabolism normal.   

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *