Broccoli și alte legume crucifere pot ajuta organismul să lupte cu tumorile

Spread the love
Sursă foto: https://www.thespruceeats.com

Organismul are propriile mecanisme de combatere a cancerului, dar uneori sunt prea slabe pentru a suprima creșterea tumorală. Acum, oamenii de știință au descoperit că broccoli, kale și alte legume crucifere conțin un compus care ar putea reinvigora unul din aceste mecanisme.

Cercetătorii de la Centrul Medical Beth Israel Boston, au descoperit că un compus numit indol-3-carbinol (I3C) a împiedicat creșterea tumorii într-un model de cancer de prostată. Aceștia explică faptul că I3C promovează PTEN, o proteină supresoare tumorală “a cărei activitate este deseori scăzută în cazurile de cancer la om”. Echipa a găsit o cale moleculară în care proteina WWP1 modifică și slăbeşte supresorul tumoral PTEN. WWP1 este activ în mai multe tipuri de cancer la om.

Cu toate acestea, investigația lor arată că I3C poate inactiva WWP1 prin oprirea genei. Această dezlănţuie întreagă putere a PTEN pentru a limita creșterea tumorală. Ei au identificat, de asemenea, șase semne distinctive ale cancerului la nivel celular. Acestea lucrează prin susținerea semnalelor de creștere, evitând suprimarea tumorilor, scăpan de moartea celulară, promovând replicarea nesfârşită, stabilind o alimentare cu sânge și declanșând invazia și răspândirea.

Studiile anterioare au identificat compușii care luptă împotrivă cancerului în legume crucifere, cum ar fi varza, broccoli și varza de Bruxelles. Ei au sugerat că acești funcţionează la gene care promovează unele dintre semnele distinctive ale cancerului. Utilizând celule canceroase umane și un model de șoarece, au observat că proteina pe care o codifică WWP1 reduce capacitatea PTEN de a suprima tumorile.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *