Noi terapii pentru tratarea leucemiei mieloide cu gena FLT3 modificată

Spread the love
Sursă: https://2.bp.blogspot.com/
Sursă: https://2.bp.blogspot.com/

 

Un nou tratament se adaugă amestecului standard de medicamente pentru combaterea modificărilor genei FLT3 pentru cei care suferă de leucemie mieloidă.

               Tratamentul standard pentru leucemia mieloidă acută se bazează pe o combinație de chimioterapii pe care hematologii o numesc “3 + 7”, deoarece implică administrarea unui medicament timp de trei zile și apoi a celuilalt timp de o săptămână. În timpul unui congres al Societății Americane de Hematologie (ASH), desfășurat în Orlando, totuși, a fost prezentată o noutate, care aduce în prim-plan un medicament inovativ care se poate administra între sesiunile de chimioterapie.

Un medicament împotriva mutației genei FLT3

               «Este un pas important înainte, rezultatul unei mai bune cunoașteri genetice și moleculare a bolii. Datorită progreselor realizate în ultimii ani în cunoașterea ADN-ului uman, am aflat că există mai multe mutatii genetice care cauzează dezvoltarea acestui tip de cancer”, afirmă Giovanni Pizzolo, vicepreședinte al Societății italiene de Hematologie.

               Cheia noului tratament se referă la o mutație specifică a genei FLT3, responsabilă pentru o performanța slabă a vechilor tratamente, mai ales pentru persoanele de peste 60 de ani.

               MIDOSTAURIN (RYDAPT) este medicamentul omologat anul trecut și care se folosesește în combinație cu chimioterapia tradițională pentru tratamentul pacienților adulți care au fost recent diagnosticați cu leucemie mielogenă acută (AML) și care au o mutație genetică FLT3.

               Eficiența medicamentului a fost testată într-un studiu făcut pe 3.200 de pacienți din 17 țări. Pacienții au fost împărțiți în două grupuri, unul tratat numai cu schema 3 + 7, iar celălalt cu adăugarea de midostaurină. Rezultate mai bune au fost obținute pe cel de-al doilea grup.

               Leucemia mieloidă acută (AML) este cea mai comună formă de leucemie acută la adulți și este letală dacă este lăsată netratată. Pacienții cu AML cu mutație FLT3 reprezintă aproximativ o treime din toți pacienții cu AML și au cel mai rezervat pronostic de supraviețuire.

 

Sursa:  http://www.corriere.it/salute/sportello_cancro/16_febbraio_29/terapie-anti-mutazione-leucemia-mieloide-c7089d46-decc-11e5-8660-2dd950039afc.shtml

              https://medicinenet.top/nuovi-medicinali-approvazioni/fda-approva-rydapt-midostaurin-per-flt3-mutato-leucemia-mieloide-acuta-e-mastocitosi-sistemica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *