Noul test auditiv pentru detectarea precoce a autismului

Spread the love
Sursă foto: http://www.howmanyarethere.net/

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Osteopatică din Pennsylvania au dezvoltat un test auditiv destinat nou născuților, care poate prezice prezența autismului. În prezent, diagnosticarea autismului se face de obicei în jurul vârstei de patru ani, folosind teste care necesită abilități de vorbire.

Acest studiu efectuat de echipa de cercetători americani vine cu dovezi potrivit cărora ar putea exista probleme de auz la copiii cu autism, cu mult înainte de a învăța să vorbească. Autismul este o tulburare de neurodezvoltare, caracterizată de o interacţiune socială afectată, comunicare verbală şi non-verbală deficitară şi comportament restricţionat şi repetitiv. Părinţii observă de obicei semne în primii doi ani de viaţă ai copilului lor. Aceste semne de multe ori se dezvoltă treptat.

Testul pe care cercetătorii l-au creat se bazează pe testarea reflexului stapedial sau a reflexului acustic. Acest test măsoară modificările presiunii urechii medii ca răspuns la sunete. Măsurătorile pot ajuta la evaluarea sensibilității pacientului la o gamă largă de frecvențe sonore.

“De multe ori, persoanele cu autism suferă de hipersensibilitate, adică pot simți zgomote extrem de puternice, chiar dacă în realitate acestea nu sunt de mare intensitate”, a afirmat dr. Randy Kulesza.

Cercetătorii sunt de părere că acest test poate oferi o înțelegere mai profundă a diferitelor tipuri de disfuncții. Acest lucru ar însemna că intervențiile pot fi inițiate mai devreme, înainte ca simptomele să apară. Cu alte cuvinte, dacă funcțiile auzului sunt monitorizate mai devreme, calitatea vieții copilului ar putea fi îmbunătățită ulterior. 

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *