Studiu îngrijorător: din ce în ce mai mulți bărbați se îmbolnăvesc de cancer

Spread the love
Sursă foto: https://www.nurseregistry.com

Potrivit cercetătorilor, din ce în ce mai mulți bărbați se îmbolnăvesc de cancer de piele. Într-adevăr, decesele cauzate de cancerul de piele au atins un nivel îngrijorător de mare  în ultimele trei decenii. Frecvența apariției melanomului,  cea mai acută formă a boli, a crescut în special în cazul bărbaților.

Oamenii de știință de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului au comparat numărul deceselor cauzate de cancerul de piele la nivel global din 2015 cu cel din 1985. În anumite țări, precum Marea Britanie și Spania, numărul bărbaților care au decedat din cauza cancerului de piele a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani. Australia se află în fruntea clasamentului, cu 8.3 decese cauzate de cancerul de piele la 100.000 de indivizi. Pe următoarele locuri se află Slovacia și Slovenia, pe când Japonia se află pe ultimul loc al clasamentului, cu 0.4 morți per 100.000 de indivizi în 2015. 

În total, datele a 33 de țări au fost analizate în studiu. Surprinzător, în unele state, mortalitatea femeilor din cauza cancerului de piele a scăzut. Austria a înregistrat o scădere de 9%, pe când Israelul a avut o scădere de 23%. În România, Suedia și Marea Britanie, s-a înregistrat o ușoară creștere.

Rezultatele studiilor indică faptul că motivul principal pentru diferențele medicale în funcție de sex sunt datorate tendinței bărbaților de a nu se proteja de razele solare și de a ignora sfaturile privind sănătatea publică, a afirmat dr. Dorothy Yang, de la spitalul Royal Free din Londra. Peste 90% din cazurile de cancer melanom sunt cauzate de deterioarea celulelor pielii ca urmare a expunerii la soare sau la alte surse de radiație ultravioletă (precum aparatele de bronzat).

Sursă foto: https://www.nurseregistry.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *