Studiul Harvard care contrazice efectele benefice ale uleiului de cocos

Spread the love
Sursă foto: https://www.nytimes.com

Potrivit unui studiu surprinzător, uleiul de cocos ar fi unul dintre cele mai nocive produse naturiste. În cadrul unei comunicări științifice desfășurată în Germania, dr. Karin Michels de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, a susținut că uleiul de cocos este „otravă curată” și totodată „unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poți mânca”.

Potrivit cercetătoarei, așa-numitele beneficii pentru sănătate ale acestui produs sunt „un nonsens”, deoarece uleiul de cocos are un conținut mare de grăsimi saturate și reprezintă o amenințare pentru sistemul cardiovascular. Înregistrarea video a acestei comunicări, postată pe YouTube, a depășit 1 milion de vizualizări din momentul în care a fost postată, iar opinia tranșantă exprimată de dr. Michels va provoca o dezbatere intensă în domeniul nutriției, uleiul și alte produse derivate din cocos fiind considerate printre produsele naturale benefice pentru organismul uman.

Chiar dacă uleiul de cocos a cunoscut o popularitate extrem de mare în ultimii ani, cardiologii nu îl recomandă pacienților cu probleme ale circulației, întrucât nu este benefic pentru arterele sanguine, contribuind la înfundarea acestora.

Potrivit statisticilor, 70% dintre americani consideră că uleiul de cocos este sănătos, iar mulți îl consideră cel mai sănătos ulei, însă dr. Michels susține că acest produs este mai nociv decât untura. Asemenea altor grăsimi saturate, uleiul de cocos crește nivelul LDL, „colesterolul rău” și riscul bolilor cardiace.

Sursă: https://www.businessinsider.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *