Noi constatări cu privire la obiectivele chirurgicale în hemoragia intracerebrală

Spread the love
Sursă foto: http://neurointerventionindia.com

În cadrul unui studiu realizat pentru a identifica obiectivele chirurgicale specifice pentru tratamentul unei hemoragii intracerebrale (cel mai periculos tip de accident vascular cerebral), o echipă de neurochirurgi a constatat că cel puțin 70% din hemoragie trebuie îndepărtată pentru ca pacienții să se poată recupera în mod semnificativ.

La nivel mondial, peste 1 milion de oameni se confruntă cu hemoragie intracerebrală. Aceasta apare atunci când un vas de sânge bolnav din creier se sparge, provocând scurgeri de sânge în interiorul creierului. Cel mai frecvent factor de risc este tensiunea arterială ridicată.

În acest studiu, cercetătorii au descoperit că eliminarea a 70% sau mai mult din hemoragie ar putea da rezultate mai bune. În mod ideal, nu ar trebui să existe mai mult de 15 mililitri, aproximativ o lingură de sânge coagulat.  

„Am constatat că pentru chirurgii care tratează o hemoragie cerebrală, este esențial să maximizeze cantitatea de sânge coagulat pe care o pot elimina în siguranță”, a afirmat dr. Issam Awad de la Universitatea din Chicago.

Abordarea chirurgicală la o hemoragie intracerebrală se bazează pe o cartografiere atentă a leziunii cu ajutorul orientării prin tomografie computerizată (CT). Apoi, chirurgii trebuie să creeze o gaură mică în craniul pacientului și să intorducă o canulă rigidă mică, manevrând-o în sângele care s-a  acumulat, încercând să scoată o cantitate cât mai mare posibilă.

 În 59% din cazurile din studiul MISTIE III, echipele de chirurgi au reușit să reducă cheagul la 15 mililitri sau mai puțin. Odată cu eliminarea fiecărui mililitru suplimentar de sânge coagulat, probabilitatea unui rezultat bun crește cu 10%.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *