Terapia care diminuează efectele secundare ale chimioterapiei

Spread the love
Sursă foto: https://www.healthline.com

Potrivit unei cercetări recente, o terapie derivată din ouăle viermilor paraziți contribuie la protejarea împotriva unor efecte secundare ale chimioterapiei, prin scăderea semnificativă a căilor proinflamatorii majore și reducerea inflamației.

O echipă de cercetare condusă de dr. Michael H. Hsieh a testat o doză unică de IPSE, o inducție de Interleukin-4, derivată din parazitul Schistosoma, moleculă antiinflamatoare și a descoperit că aceasta a redus inflamația, sângerarea și dezlipirea uroepitelială care apare cu odată cu cistita hemoragică.

 În acest proiect de cercetare, modele experimentale de laborator au fost tratate cu ifosfamidă, pentru a afla mai multe despre puterile de protecție ale IPSE. Veziculele modelelor experimentale tratate cu ifosfamid au prezentat simptome clasice. Spre deosebire de acestea, modelele experimentale “pre-tratate” cu IPSE au fost protejate de inflamație. 

Atunci când anumite medicamente de chimioterapie sunt metabolizate de către organism, toxina acroleină este produsă și se acumulează în urină. Mercaptoetansulfonatul Na (MESNA) se leagă la acroleină pentru a preveni urotoxicitatea. Prin contrast, IPSE vizează inflamarea la sursă, inversând modificările inflamatorii care dăunează vezicii urinare.

„Lucrarea noastră demonstrează că există un potențial terapeutic pentru moleculele anti-inflamatorii care apar în mod natural, inclusiv factorii derivați ​​patogeni, ca terapii alternative sau complementare pentru cistita hemoragică indusă de ifosfamide”, a afirmat dr. Hsieh.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *