A fost descoperită o nouă metodă de detectare a cancerului

Spread the love
Sursă foto: https://dktk.dkfz.de

Cercetătorii de la Institutul Baker au făcut o descoperire neașteptată în studiile preclinice de trombocite. Cercetările ar putea oferi o abordare nouă de direcționare și de distrugere a celulelor canceroase dificil de tratat, oferind noi opțiuni terapeutice pentru o gamă largă de tipuri de cancer.

Detectarea precoce a cancerului este esențială când vine vorba de o terapie reuşită. Cu toate acestea, unele tipuri de cancer nu au indicatori specifici de suprafață care pot fi utilizați pentru a detecta celulele canceroase. S-a constatat că trombocitele și, mai specific, “trombocitele activate” se acumulează în zona care înconjoară o gamă largă la diferite tipuri de tumori. Pe baza acestei observații, echipa de cercetători a dezvoltat un nou agent de chimioterapie pentru testarea și tratamentul cancerului.

„Am arătat că putem utiliza plachete activate, pentru a detecta tumori cu tehnologiile de imagistică clinică, cum ar fi ultrasunete. Această abordare unică deține promisiunea atât pentru diagnosticul, cât și pentru tratamentul unei game largi de tumori, oferind o nouă opțiune de tratament, în special pentru tipurile de cancer dificil de tratat, care nu dispun de indicatori specifici pentru terapia cu chimioterapie convențională”, a afirmat dr. Karlheinz Pețer.

Această terapie oferă, de asemenea, mijloacele de a furniza concentrații mari de chimioterapie în mod specific celulelor tumorale, reducând în același timp efectele secundare și prevenind creșterea tumorală.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *