Tratarea cancerului de colon cu ajutorul marijuanei medicinale!

Spread the love
Sursă foto: http://knightintegrative.com

Marijuana medicinală a fost utilizată în ultimul timp pentru potențialul său de a trata durerea, anxietatea și depresia pe termen scurt. Acum, cercetătorii de la Universitatea Penn State au descoperit că unii compuși canabinoizi pot inhiba și creșterea celulelor cancerului de colon în laborator. Aceștia au testat efectele compușilor sintetici canabinoizi asupra celulelor cancerului de colon într-un experiment realizat în tuburi de testare. În timp ce compușii cel mai frecvent asociați canabisului (THC și CBD) nu au fost eficienți, alți 10 compuși au fost benefici în inhibarea creșterii celulelor canceroase.

Dr. Kent Vrana a declarat că studiul, publicat recent în revista on-line „Cannabis and Cannabinoid Research”, a ajutat la identificarea compușilor care ar putea fi testați în continuare pentru proprietățile lor anti-cancer.

“Acum că am identificat acești compuși noi, putem începe să-i modificăm în laborator pentru a-i face mai puternici împotriva celulelor canceroase. În cele din urmă, putem explora potențialul de a folosi acești compuși pentru a dezvolta medicamente pentru tratarea cancerului de colon”, a spus dr. Vran. 

Pentru a explora modul în care canabinoidele au fost eficiente în reducerea viabilității celulelor cancerului de colon în mod specific, cercetătorii au testat modul în care 370 de compuși sintetici canabinoizi au atacat 7 tipuri de celule canceroase. Fiecare dintre cele 7 celule testate a prezentat o mutație care a condus la cancer.

Cercetătorii au incubat celulele canceroase într-un laborator timp de 8 ore înainte de a le trata cu diferiți compuși canabinoizi timp de 48 de ore.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *