Depășești perioada de somn recomandată? Iată ce legătură poate avea somnul cu apariția cancerului de sân!

Spread the love
Sursă foto: https://seealternativeswellness.com

Conform cercetătorilor britanici, femeile care sunt în cea mai bună formă fizică dimineaţa prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer de sân, în comparaţie cu cele care sunt mai active seara. Oamenii de știință au descoperit dovada existenţei unei legături cauzale între somnul prelungit şi apariția acestei boli grave. Aceștia au comparat datele a sute de mii de femei și au observat că cele care sunt mai active dimineaţa au un risc cu 40-48% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Rezultatele studiului arată că femeile care depășesc perioada de somn recomandată (7-8 ore pe noapte), prezintă un risc crescut de a fi diagnosticate cu această afecţiune, care creşte cu 20% cu fiecare oră de somn în plus.

Femeile care se simt în formă dimineața au tendinţa de a se trezi şi de a merge la culcare devreme, în timp ce femeile care se culcă foarte târziu și dorm foarte mult, se simt fără energie dimineața și implicit, sunt supuse unui risc crescut de a dezvolta cancer la sân.

”Pe baza variantelor genetice, asociate cu preferinţa persoanelor pentru somnul de dimineaţă sau seară, durata de somn şi insomnia au o contribuţie cauzală la riscul de a dezvolta cancer de sân”, a declarat dr. Rebecca Richmond de la Universitatea Bristol, Marea Britanie.

Descoperirea a fost prezentată în cadrul conferinţei anuale a Institutului naţional pentru cercetarea cancerului din Marea Britanie, desfăşurată în Glasgow.

Sursă: https://www.bristol.ac.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *