Cercetătorii au aflat secretul longevității japonezilor

Spread the love
Sursă foto: https://www.momentum.co.za

Potrivit statisticilor, oamenii care trăiesc în insulele din estul Asiei au cea mai mare speranţă de viaţă, respecitiv 82.5 ani. De asemenea, rata obezităţii este mult mai scăzută decât în Occident, dar şi incidenţa unor cancere şi a bolilor de inimă. Cercetătorii au fost interesați să afle care este secretul longevității japonezilor, iar rezultatele studiilor au identificat câteva dintre obiceiurile sănătoase în modul de viaţă al japonezilor:

  • Renunțarea la deserturi. Aceștia obişnuiesc să încheie masa cu un fruct sau un ceai verde, în loc de o prăjitură. Dulciurile sunt consumate, eventual, la o altă masă, după-amiaza, cu o cafea, iar porţiile sunt mai mici decât în Occident. Japonezii consumă, în medie, 48.8 g de zahăr pe zi, în vreme ce britanicii, de pildă, ingerează 100.4 g zilnic.
  • Consumul de alge marine. Acestea conţin antioxidanţi care pot ajuta la pierderea în greutate. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Newcastle au descoperit că alginatul, un compus extras din alge, împiedică în bună măsură absorbţia grăsimilor alimentare de către organism.
  • „Hara hachi bu”. Este practica japoneză de a mânca nu până la saturaţie, ci „până te simţi sătul în proporţie de opt zecimi”. Dacă te opreşti din mâncat cu puţin timp înainte de a te simţi sătul şi aştepţi cca. 20 de minute, vei obţine senzaţia de saţietate fără a mai avea nevoie de ultimele îmbucături.
  • Mersul pe jos. Deoarece a merge cu maşina reprezintă o opţiune costisitoare în Japonia, mulţi japonezi merg pe jos sau folosesc transportul în comun. Japonezii merg mai mult pe jos şi petrec mult mai puţin timp în maşini, comparativ cu occidentalii.
  • Echilibrul în viaţă. Mulţi japonezi practică tai chi, în grup, în parcuri. Tai chi este o artă marţială chineză ce combină respiraţia profundă cu mişcările lente. Este o activitate bună pentru vârstnici, deoarece nu solicită foarte mult articulaţiile. Tai chi îmbunătăţeşte echilibrul în mers şi bunăstarea psihică.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *