Poate fi activat inhibitorul de creștere a mușchilor?

Spread the love
Sursă foto: https://mejorconsalud.com
Sursă foto: https://mejorconsalud.com

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au identificat modul în care poate fi activată forma inactivă sau latentă a GDF8, o proteină de semnalizare, cunoscută și sub numele de myostatin, care este responsabilă pentru atrofierea mușchilor.

Aceste cunoștințe ar putea ajuta în identificarea unor tratamente mai bune pentru îmbunătățirea funcției musculare în bolile cum ar fi distrofia musculară, scleroza laterală amiotrofică (ALS), boala lui Lou Gehrig sau cachexia cancerului, o boală musculară, a afirmat dr. Tom Thompson, membru al Departamentului de Genetică Moleculară, Biochimie și Microbiologie din cadrul Universității din Cincinnati. Distrofia musculară este o afecțiune ereditară, marcată de slăbiciune și pierderea progresivă a funcției mușchilor, în timp ce ALS afectează celulele nervoase care controlează mișcarea musculară voluntară.

Constatările echipei de cercetare au fost detaliate într-un articol publicat în revista științifică Proceedings a Academiei Naționale de Științe (PNAS).

“Toate animalele posedă molecula de proteine ​​myostatin care limitează dimensiunea musculară”, a explicat dr. Thompson. Myostatin este vizată terapeutic pentru a stimula producția musculară la pacienții cu tulburări musculare.

“Myostatinul este un membru al acestei familii foarte largi de molecule, care include 33 de liganzi, ce joacă roluri foarte importante în multe aspecte ale corpului uman și, adesea, sunt reglate greșit în multe boli umane, cum ar fi cancerul. De asemenea, joacă un rol important în timpul reproducerii umane. ”

În timpul sintezei, GDF8 sau myostatin, rămâne într-o stare latentă, cu jumătate din molecula care deține secțiunea de GDF8 responsabilă de semnalizarea inactivă, a explicat dr. Thompson. Activarea implică tăierea unei secțiuni din molecula responsabilă, permițând astfel semnalizarea în miostatină și inhibarea creșterii musculare. Cercetatorii au reușit să demonstreze că miostatina ar putea fi pornită cu modificări minore la mecanismul inactiv al moleculei.

“Ca cercetători, scopul nostru este de a înțelege detaliile despre modul în care aceste molecule sunt blocate”, a afirmat dr. Thompson, adăugând că vor folosi  animale pentru a efectua această cercetare. “Prin observarea stării de inactivitate a moleculei, putem obține semnalul de la miostatină, fără a fi nevoie de tăiere, încercând o blocare fără cheie. Studiul nostru ilustrează ce părți din starea inertă sunt importante pentru a ține GDF8 inactiv și pot fi de ajutor în înțelegerea mecanismului de semnalizare GDF8. ”

Sursa: Materiale furnizate de Universitatea din Cincinnati, Academic Health Center.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *