Știai câte efecte benefice pentru organism poate avea consumul de somon?

Spread the love
Sursă foto: https://www.greatbritishchefs.com

Somonul, un tip de pește foarte popular, este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le puteți face atunci când vine vorba despre preparatele din pește. Cercetătorii au făcut o listă cu pricipalele beneficii ale consumului de somon:

  • Reducere inflamația – somonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3 cu lanț lung EPA și DHA. Acestea, împreună cu câteva vitamine B găsite în somon, fac din acesta unul dintre cele mai bune alimente consumate în lupta împotriva inflamației.
  • Ajută la pierderea în greutate – datorită conținutului de proteine ​​din grăsimile polinesaturate, somonul ajută la instalarea rapidă a senzației de sațietate. În plus, în urma consumului, nu va exista nici o creștere a nivelului de zahăr din sânge.
  • Menține sănătatea pielii – consumul de somon poate ajuta la stimularea sănătății pielii. Cercetătorii au remarcat importanța vitaminei D din somon, care ajută la protejarea pielii de razele ultraviolete. Omega-3s combate semnele de îmbătrânire.
  • Îmbunătățește structura ososasă – combinația de acizi grași și vitamina D ar putea contribui la o sănătatea oaselor. Vitamina D este necesară pentru a ajuta organismul să absoarbă calciul în mod eficient, reducând riscul de fracturi și osteoporoză.
  • Este benefic în timpul sarcinii – anumite tipuri de pește nu sunt recomandate pentru femeile gravide, din cauza nivelurilor mari de mercur. Dar, potrivit cercetătorilor, somonul este printre “cele mai bune alegeri”, deoarece are un conținut scăzut de mercur.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *