Oamenii de știință vor putea crește embrioni umani în medii artificiale

Spread the love
Sursă foto: https://theconversation.com

Oamenii de știință de la Spitalul Pediatric din Philadelphia, SUA, au demarat o procedură prin care au solicitat acordul pentru începerea cercetărilor asupra creşterii embrionilor umani în medii artificiale. Potrivit surselor, cercetătorii sunt de părere că dezvoltarea embrionilor umani în utere artificiale poate modifica fundamental modul în care înţelegem sarcinile, naşterea copiilor sau chiar întreaga evoluţie umană.

„Dacă dezvoltarea embrionilor se va face în medii artificiale, atunci ar fi posibil să se acţioneze asupra acestora fără a restrânge autonomia femeilor”, a declarat dr. Anna Smajdor de la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Oslo. De asemenea, ea mai adaugă că introducerea unei astfel de proceduri poate prezenta beneficii şi pentru fetuşi.

Cercetătorii americani sunt entuziasmați și sunt de părere că dezvoltarea embrionilor în medii artificiale va deveni realitate. De asemenea, ei subliniază că o astfel de metodă prezintă o multitudine de avantaje, acestea incluzând prevenirea şi tratarea complicaţiilor care apar în timpul sarcinii, fără a compromite legătura care se formează între mamă şi copil. Medicii specialişti din Statele Unite ale Americii susţin că procedura numită ,,gametogenesis vitro” (IVG) a fost demonstrată doar pe şoareci până acum, însă tehnica avansează rapid, iar impactul asupra societăţii ar putea fi uriaş.

Sursă: https://futurism.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *