Importanța acidului folic în timpul sarcinii

Spread the love
Sursă foto: https://www.hellomagazine.com
Sursă foto: https://www.hellomagazine.com 

 

Un studiu realizat în cadrul Universității Ulster a demonstrat că inteligența emoțională a copilului se poate îmbunătăți dacă mamele iau suplimente de acid folic în timpul sarcinii.

“S-a dovedit că suplimentele pe bază de acid folic prelevate în primele trei luni de sarcină pot avea efecte benefice asupra dezvoltării creierului copiilor. Am vrut să investigăm dacă suplimentarea pe parcursul sarcinii ar avea efecte suplimentare”, susține dr. Cassidy.

În cadrul cercetărilor, oamenii de știință au cerut părintilor a 39 de copii, acum în varstă de șapte ani, să răspundă la câteva întrebări despre personalitatea și gradul de inteligență emoțională a copiilor lor. În cadrul acestui grup, 22 de mame au luat suplimente de acid folic în timpul sarcinii, în timp ce restul de 19, nu. Copiii ai căror mame au luat suplimentul pe parcursul sarcinii au demonstrat niveluri mai ridicate de inteligență și rezistentă emoțională. În plus, nivelul acidului folic în sângele mamei până la sfârșitul sarcinii a fost un bun predictor al inteligenței emoționale a copiilor.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170503213540.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *