3 mituri spulberate de cercetători

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

 

  1. “Bea 8 pahare de apă pe zi”

Întrebarea este: cât de multă apă este suficientă? Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sugerează că nu există linii clare privind cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm zilnic.

Este foarte important să rețineți că din totalul consumului de apă, aproximativ 80% este reprezentat de lichide, iar restul de 20% provine de la alimente. Conform miturilor, cantitatea zilnică recomandată de apă este de opt pahare pe zi, ceea ce înseamnă 2,5 litri. Această cifră nu ia în considerare cantitatea de apă pe care o obținem de la alte băuturi sau alimente.

Apa este prezentă în fructe, legume, sucuri, bere, ceai și cafea. Nu există nicio dovadă științifică conform căreia o cantitate mai mare de apă oferă hidratare pielii sau îmbunătățește funcționarea rinichilor.

  1. “Deodorantul poate cauza cancer de sân”

Această teorie se bazează pe ideea că substanțele chimice din deodorant afectează celulele sânilor, având în vedere că acestea sunt aplicate pe pielea din apropiere. Majoritatea studiilor care au testat această legătură au găsit foarte puține dovezi care să susțină ideea că deodorantul poate să provoace cancer la sân. Institutul Național al Cancerului spune că ar fi nevoie de cercetări suplimentare pentru a dovedi că există o relație veridică între utilizarea deodorantului și cancerul de sân.

  1. “Ouăle sunt rele pentru inimă”

Încă de la anii 1970, a existat un accent puternic în domeniul asistenței medicale asupra rolului jucat de colesterol în bolile de inimă. Noile cercetări au demonstrat că, de fapt, ouăle sunt benefice pentru organism.

Potrivit CDC (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), ouăle reprezintă unul dintre “cele mai nutritive și mai economice alimente” pe care natura le poate oferi. În plus, cercetările noi sugerează că nu există nicio legătură între consumul de ouă și dezechilibrul de colesterol sau creșterea riscului de apariție a problemelor cardiace sau a diabetului de tip 2.

 

Sursă: http://cryptocurry.com/features/top-10-bitcoin-myths/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *