Se încearcă descoperirea de noi tratamente pentru Keratoconus, o boală oculară rară

Spread the love
Sursă foto: http://craigbergermd.com/

Oamenii de știință de la la Universitatea din Nottingham au anunțat recent finanțarea cercetării pentru a investiga cauzele Keratoconusului. Boala, care afectează de obicei tinerii, duce la deteriorarea progresivă a corneei și are un impact profund asupra vederii.

Dr. Mouhamed Al-Aqaba și echipa sa de la Universitatea din Nottingham vor lua probe de cornee de la pacienții care suferă de Keratoconus, folosind markeri biologici pentru a investiga structurile nervoase care stau la baza dezvoltării acestei boli. Scopul cercetării este de a înțelege rolul pe care îl joacă nervii în progresia afecțiunii. S-a constatat că atât factorii genetici, biochimici, cât și alți factori au fost implicați în apariția bolii.   

Simptomele apar, de obicei, la adolescenți și progresează până la maturitate. Inițial, tinerii care suferă de această afecțiune poartă lentile de contact. În cele din urmă, în 60% dintre cazuri, este nevoie de transplant de cornee.

“Keratoconus afectează foarte mulți oameni și are un impact profund asupra vieții cotidiene a acestora. Cercetarea noastră va ajuta medicii să găsească răspunsuri la întrebările legate de această afecțiune și să se orienteze spre tratamente mai eficiente”, a afirmat dr. Neil Ebenezer.   

Keratoconusul este o afecțiune care afectează corneea, suprafața frontală clară a ochiului. Corneea devine mai subțire și, în timp, mai conică. Schimbarea formei determină încetoșarea și distorsionarea vederii.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *